شیشه صنعتی

شیشه صنعتی، که به آن شیشه فنی یا شیشه مهندسی نیز گفته می شود، نوعی شیشه است که برای کاربردهای خاص طراحی و تولید می شود. این نوع شیشه با شیشه های معمولی که در پنجره ها و بطری ها استفاده می شود، متفاوت است. شیشه های صنعتی از مواد اولیه با کیفیت بالا و با استفاده از فرآیندهای تولید دقیق ساخته می شوند تا خواص و عملکردهای مورد نیاز برای کاربردهای خاص را داشته باشند.

برخی از مهمترین کاربردهای شیشه صنعتی عبارتند از:

  • صنعت ساختمان: شیشه های صنعتی در نمای ساختمان ها، درب ها، پنجره ها، سقف ها، کف ها و … استفاده می شوند.
  • صنعت خودرو: شیشه های صنعتی در شیشه های جلو و عقب خودرو، شیشه های جانبی، سانروف و … استفاده می شوند.
  • صنعت لوازم الکترونیکی: شیشه های صنعتی در صفحه نمایش گوشی های هوشمند، تبلت ها، تلویزیون ها و … استفاده می شوند.
  • صنعت انرژی خورشیدی: شیشه های صنعتی در پنل های خورشیدی برای جذب نور خورشید و تبدیل آن به انرژی الکتریکی استفاده می شوند.
  • صنعت پزشکی: شیشه های صنعتی در تجهیزات پزشکی مانند سرنگ ها، ویال ها، ایمپلنت ها و … استفاده می شوند.
  • صنعت هوافضا: شیشه های صنعتی در پنجره های هواپیما، فضاپیما و سایر وسایل پرنده استفاده می شوند.

مزایای استفاده از شیشه های صنعتی:

  • استحکام و دوام بالا: شیشه های صنعتی به گونه ای طراحی شده اند که در برابر ضربه، خراش، مواد شیمیایی و شرایط آب و هوایی شدید مقاوم باشند.
  • شفافیت بالا: بسیاری از شیشه های صنعتی از وضوح و شفافیت بالایی برخوردار هستند که دید خوبی را ارائه می دهند.
  • مقاومت در برابر حرارت: برخی از شیشه های صنعتی می توانند در برابر گرمای شدید مقاومت کنند و برای استفاده در کوره ها، اجاق ها و سایر محیط های پر حرارت مناسب هستند.
  • عایق صدا و حرارت: برخی از شیشه های صنعتی می توانند به طور موثری صدا و حرارت را عایق بندی کنند و به کاهش مصرف انرژی کمک کنند.
  • قابلیت انعطاف پذیری: شیشه های صنعتی را می توان در اشکال و اندازه های مختلف خم و شکل داد و برای کاربردهای مختلف از آنها استفاده کرد.

انواع شیشه های صنعتی:

  • شیشه های سکوریت: این نوع شیشه ها بسیار مقاوم هستند و در صورت شکستن به جای تکه های تیز به قطعات کوچک و بی خطر تبدیل می شوند.
  • شیشه های لمینت: این نوع شیشه ها از دو یا چند لایه شیشه که با یک لایه طیغه پلاستیکی به هم لمینت شده اند ساخته شده اند و بسیار مقاوم در برابر ضربه هستند.
  • شیشه های ضد گلوله: این نوع شیشه ها از لایه های متعدد شیشه و مواد پلیمری ساخته شده اند و می توانند در برابر گلوله مقاومت کنند.
  • شیشه های ضد حریق: این نوع شیشه ها می توانند برای مدت زمانی در برابر حریق مقاومت کنند و از گسترش آتش جلوگیری کنند.
  • شیشه های Low-E: این نوع شیشه ها با پوشش دادن سطوح خود با یک لایه فلزی نازک می توانند از خروج گرمای داخل ساختمان در زمستان و ورود گرمای خارجی در تابستان جلوگیری کنند و به کاهش مصرف انرژی کمک کنند.
بیشتر بخوانید!!  شیشه High Performance

شیشه صنعتی

استفاده از شیشه خم در صنعت مبلمان و دکوراسیون داخلی چگونه امکان پذیر است؟ آیا می‌توان جهت طراحی و زیبایی بصری بیشتر مبلمان‌ها و دکوراسیون داخلی از انواع شیشه‌ها استفاده کرد؟ استفاده کردن از شیشه‌های مختلف از جمله شیشه سکوریت در صنعت مبلمان و دکوراسیون داخلی باعث ایجاد جذابیت بصری بیشتری در فضای منازل خواهد شد. از طرفی می‌دانیم که شیشه‌ها از دیرباز تاکنون جز لوازم تزیینی منازل به حساب می‌آمدند و در صنعت مبلمان نیز می‌توانند جهت زیبایی بیشتر به کار بروند. در این مقاله استفاده از شیشه خم در صنعت مبلمان و دکوراسیون داخلی را بررسی می‌کنیم.

استفاده از شیشه خم در صنعت مبلمان و دکوراسیون داخلی

گفتیم که استفاده کردن از انواع شیشه‌ها از جمله شیشه خم در صنعت مبلمان و دکوراسیون داخلی موجب ایجاد جذابیت بصری بیشتر در فضای داخلی منازل خواهد شد. از طرفی می‌دانیم که شیشه‌ها جز مظاهر تزیینی خارجی و داخلی ساختمان‌ها از دیرباز تاکنون بوده است و همواره نظر طراحان و معماران دکوراسیون‌ها را به خود جلب می‌کنند. چون این نوع شیشه‌ها قابلیت خوبی جهت بازتاب و عبور نور و شکل پذیری خوبی دارند. تاریخ استفاده کردن از آن نیز به حدود ۵۰۰ سال پیش برمی‌گردد.

در حال حاضر نیز استفاده از شیشه خم در تولید مبلمان مورد توجه گسترده طراحان قرار گرفته است که با استفاده از آن می‌توان ایده‌های جذاب و قابل توجهی را بر روی مبلمان و دکوراسیون داخلی ایجاد کرد. شیشه‌های خم شده طی جریان پخته شدن به اشکال مختلف و متفاوتی تبدیل می‌شوند که مطابق با نیاز تولید کننده مبلمان است، سپس این شیشه‌های خم شده به سرعت در معرض سرما قرار می‌گیرند تا به همان حالت باقی بمانند. به این ترتیب دیگر نیازی نیست که جهت ایجاد ایستایی در میزها از عناصر جانبی دیگر استفاده کنیم. میزهایی که با استفاده از شیشه خم به اشکال مدرن و متنوعی و بر پایه اشکال دورانی طراحی و تولید شده‌اند باعث ایجاد زیبایی و جذابیت بیشتر در این وسیله‌ها شده و فضای بسیار مدرن و شیکی را به دکوراسیون منازل می‌بخشد. به طوری که روز به روز استفاده از چنین شیشه‌هایی در صنعت مبلمان و دکوراسیون داخلی رو به افزایش است. در واقع می‌توان گفت که استفاده از شیشه خم یک ایده جذاب، مدرن و به روز است. این شیشه‌ها می‌توانند طرح‌ها و اشکال مختلفی را به خود بگیرند. از این نوع شیشه‌ها معمولاً به دو شکل متفاوت جهت تولید مبلمان استفاده می‌شود، یعنی یا به صورت ترکیب با دیگر متریال‌ها از جمله پلاستیک، فلز، چوب و غیره است یا به صورت خم شیشه‌ای استفاده می‌شود یعنی تماماً از شیشه می‌باشد.

بیشتر بخوانید!!  شیشه ساختمانی

اما چون به طور معمول شیشه توانایی بالای جهت حمل کردن وزن و بار سنگین ندارد از آن به صورت ترکیب با دیگر متریال‌های پلاستیک، فلز و چوب استفاده می‌کنند. به این ترتیب حتی می‌توان طرح‌های بسیار مدرن و جذابی برای میزهای شیشه‌ای جلو مبلی، میزهای غذاخوری، میزهای مدیریتی، میزهای تلویزیون و غیره به وجود آورد. حتی گاهی اوقات از شیشه خم به عنوان روکش نیز استفاده می‌کنند، اما به طور کلی در جریان تولید انواع مبلمان و دکوراسیون داخلی شیشه‌های خم به صورت طرح‌دار و رنگی استفاده می‌شوند که زیبایی و جلوه دکوراسیون میزها و مبل‌ها را صد چندان می‌کنند. از طرفی انتخاب کردن این شیشه‌ها به صورت رنگی، طرح‌دار و یا ساده کاملاً بسته به ذائقه و سلیقه مشتری دارد و شما در صورت تمایل می‌توانید هر کدام از آنها را انتخاب کنید، علاوه بر آن که برای تولید مبلمان و دکوراسیون داخلی می توانید از شیشه به صورت ترکیب با متریال‌های دیگر نیز استفاده کنید.

5/5 - (1 امتیاز)